ScheidenTotaal Ondernemers Scan

Ondernemers Scan

Ga je als ondernemer of partner van een ondernemer scheiden, dan moet er meestal meer geregeld worden dan bij een gewone echtscheiding. Denk maar aan de verdeling van het vermogen. Dat wordt sterk bepaald door de waarde van het bedrijf.

Gemeenschap van goederen of huwelijkse voorwaarden

Ben je IB-ondernemer of DGA en ben je een huwelijk of geregistreerd partnerschap aangegaan in gemeenschap van goederen, dan heeft je partner recht op de helft van het bedrijfsvermogen. Zijn er huwelijkse voorwaarden opgesteld? Dan zijn die leidend voor de vermogensverdeling.

Als ondernemer weet ik wat er bij een bedrijf komt kijken. Daarnaast heb ik een theoretisch-economische achtergrond, dat maakt het adviseren nog makkelijker.
- Bas Krooswijk - 

Waardering en continuïteit van het bedrijf

Als eerste moet de waarde van het bedrijf worden vastgesteld. Het uitgangspunt is de balans van de onderneming. Een balans is echter altijd een momentopname. Er moet ook gekeken worden naar de fiscale situatie van het bedrijf en de ondernemer.

Verder is het belangrijk dat bij de scheiding wordt gekeken naar de continuïteit van het bedrijf. De betaling van eventueel toekomstige alimentaties vanuit het bedrijf moet haalbaar zijn.

Gezamenlijk eigendom van het bedrijf

Zijn jullie als partners gezamenlijk eigenaar van het bedrijf en willen jullie dat veranderen bij de scheiding? Dan moet de ene partner de andere uitkopen. In dit geval moet je ook kijken naar de financiering van de uitkoop en het effect ervan op eventuele alimentaties.

Ondernemers Scan

ScheidenTotaal biedt een speciale Ondernemers Scan waarmee we samen met jou bekijken wat de financiële gevolgen zijn van een echtscheiding als ondernemer, of als partner van een ondernemer.

Vaak zijn er meerdere financiële oplossingen denkbaar en zijn er meerdere partijen betrokken die informatie moeten aanleveren, bijvoorbeeld een accountant en/of fiscalist. Dit complexe geheel vergt de nodige kennis en ervaring. Bas Krooswijk is gediplomeerd Financieel Echtscheidingsadviseur (RFEA) en begeleid al jarenlang ondernemers bij hun financiële zaken.

Ben je ondernemer of is je partner ondernemer en heb je een vraag over je echtscheiding? Aarzel niet en neem gerust contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Ik wil een gratis kennismakingsgesprek