ScheidenTotaal splitsing

Wat we voor je doen

Wanneer de wegen van jou en je partner uit elkaar gaan, sta je er met ScheidenTotaal niet alleen voor. Je bent verzekert van een ervaren specialist die jou persoonlijk helpt en adviseert. Aan de hand van een helder stappenplan wordt jouw echtscheiding vakkundig en efficiënt, van begin tot eind geregeld.

Stappenplan ScheidenTotaal

1

Gratis kennismakingsgesprek

Tijdens dit vrijblijvende gesprek maak je kennis met onze adviseur Bas Krooswijk en maken wij kennis met jou en je persoonlijke situatie. Jouw wensen en situatie bepalen wat er allemaal moet gebeuren. Aan het einde van dit gesprek heb je een goed beeld van onze aanpak en de kosten die daarbij horen.

2

Financieel goed uit elkaar

Wanneer je kiest voor ScheidenTotaal gaan we van start met de financiële kant van je scheiding. We kijken naar het te verdelen vermogen, alimentatie, de verplichtingen en je wensen. Goed financieel inzicht zorgt er namelijk voor dat een echtscheiding soepeler kan worden gerealiseerd.

3

Kinderen en woning

Zodra er financieel inzicht is, gaan we verder in op onderwerpen zoals het ouderschapsplan en verdeling of verkoop van de woning. Omdat dit vaak gevoelige onderwerpen zijn, nemen we ze stap voor stap door. Jij bepaalt het tempo.

4

Afspraken en convenant

Als jij en je partner akkoord hebben bereikt over de gemaakte afspraken, worden ze opgenomen in het echtscheidingsconvenant en het bijbehorende ouderschapsplan. Dit is een belangrijke fase, want als jullie beiden akkoord zijn, is de definitieve echtscheiding dichtbij.

5

Juridische afhandeling

Zodra het convenant en andere documenten door beide partijen zijn ondertekend, kan de formele juridische procedure in gang worden gezet. Het echtscheidingsconvenant wordt bij de rechtbank ingediend.  

6

Definitieve scheiding

Na de beschikking van de rechter wordt jullie scheiding ingeschreven in bij de burgerlijke stand. De juridische echtscheiding is nu definitief en jij en je ex partner kunnen nu beginnen met jullie nieuwe leven los van elkaar. 

Vragen over je echtscheiding? Bel gerust naar: (0162) 471291.

ScheidenTotaal

Omdat elke echtscheiding uniek is, bestaat onze dienstverlening uit een aantal onderdelen die met elkaar worden gecombineerd tot jouw persoonlijke ScheidenTotaal pakket.

Inzicht in de wensen en financiële mogelijkheden helpen partners die scheiden vaak sneller tot een akkoord te komen over de verdeling en eventuele alimentatie.

Meer informatie

Huizenbezitters die scheiden krijgen te maken met de verdeling van hun woning. Wordt de woning verkocht of koopt de ene partner de ander uit?

Meer informatie

Ouders die scheiden zijn verplicht om samen een ouderschapsplan op te stellen. Dit geldt ook bij een geregistreerd partnerschap.

Meer informatie

Partners met een eigen bedrijf krijgen bij een echtscheiding te maken met complexe zaken zoals de waardebepaling van het bedrijf en de verdeling ervan.

Meer informatie

Een scheidingsconvenant is een overeenkomst tussen jou en je partner. In het convenant staan alle afspraken die jullie samen gemaakt hebt over jullie scheiding. 

Meer informatie

Het verzoekschrift en convenant voor de echtscheiding worden ingediend bij de rechtbank. Na uitspraak van de rechter kunnen de laatste zaken worden afgewikkeld.

Meer informatie