ScheidenTotaal Convenant

Scheidingsconvenant

Scheiden betekent dat jij en je partner samen afspraken moeten maken over hoe jullie uit elkaar gaan en hoe jullie omgaan met toekomstige verplichtingen. Deze afspraken worden vastgelegd in een echtscheidingsconvenant.

Ben je samen met je partner tot overeenstemming gekomen over het echtscheidingsconvenant? Dan gaat de definitieve echtscheiding vaak redelijk snel. Het convenant wordt uiteindelijk ingediend bij de rechter die de scheiding definitief maakt.

Wat staat er in een echtscheidingsconvenant?

In een scheidingsconvenant leg je alle afspraken vast die jij en je partner hebben gemaakt. Het is een schriftelijke overeenkomst tussen jou en je partner en dient ook door beide partijen te worden ondertekend.

In het convenant staan onder andere afspraken over de verdeling van de boedel, de woning en het pensioen. Als er minderjarige kinderen zijn, moet er ook een ouderschapsplan worden opgenomen in het convenant.

Juridische status echtscheidingsconvenant

Bij de definitieve scheiding bekrachtigt de rechter het convenant juridisch en zijn de afspraken die erin staan via de rechtelijke gang afdwingbaar. Zo kan bij uitblijven van alimentatiebetaling de vordering van alimentatie uit handen worden gegeven aan een incassobureau.

Het is dus erg belangrijk om alle afspraken goed vast te leggen in het convenant, zodat er voor beide partijen zekerheid en rust is als het gaat om de verdeling en toekomstige verplichtingen.

Als we alles hebben besproken, zorg ik ervoor dat alles op de juiste manier op papier wordt gezet.
- Bas Krooswijk - 

Geen overeenstemming convenant

Wanneer jullie als scheidende partners niet tot overeenstemming komen over belangrijke onderwerpen in het echtscheidingsconvenant, moeten deze zaken worden voorgelegd aan de rechter. Het risico op een zogenaamde ‘vechtscheiding’ is dan groot. Wanneer er zaken voorgelegd moeten worden aan de rechter, hebben jullie allebei een advocaat nodig.

Wat doen wij voor je?

Wij realiseren ons dat je bij een echtscheiding vaak veel aan je hoofd hebt. Daarom helpen wij je bij het zorgvuldig opstellen van goede afspraken in het echtscheidingsconvenant. Wij kijken elke stap met je mee totdat er een convenant ligt waar je 100% achter staat.   

Heb je een vraag over een echtscheidingsconvenant? Aarzel niet en neem gerust contact met ons op voor een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Ik wil een gratis kennismakingsgesprek